View Single Post
Eski 27-05-2014, 09:34   #2
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.bonsaikon.
Çalışmalarınız ve verdiğiniz emekler ortada, güzel şeyler yapıyorsunuz. Ama sıralama hatası yapıyorsunuz gibi geliyor bana, ve ya benim anlayamadığım şeyi anlatabilir, aydınlatabilirsiniz.
Benim anlayamadığım ve sizin uygulamalarızda ayrıldığım nokta şu; Ağacı tıpkı usta bir bonsaici gibi havai köklendirme yöntemiyle elde etmiş ve yaşatmışsınız. Gerçektende büyük iş. Fakat işte bu noktadan sonra sizin yaptığınız uygulamalara katılamayacağım.
Ağacınızın kök gelişimi devam ederken ve ayrıca ağacınız halen bir bonsai görünümüne sahip değilken siz ağacınızı kök budaması, yaprak küçültmesi gibi uygulamalarla ağacınızı yoruyorsunuz. Oysaki ağacınızın Bonsai sürecinde daha önünde çççoookkk uzun bir yol varken.
Sizin yaptığınız kök budaması ve yaprak küçültmesi gibi uygulamalar ağacınızın gelişimini (aslında çok hızlı büyüyen bir tür) çok önemli ölçüde yavaşlatır. Belkide bonsai ağaç formuna hiç bir zaman ulaşamamasına bile neden olabilir. Çünki siz ağacın gelişmesine yaptığınız uygulamalarla izin vermiyorsunuz. Ağacın esas formunu bulduktan sonra artık gelişiminin şekil olarak pek bir önemi kalmadığı süreçte bu yaprak budaması vb. işlemleri yapmanız doğru olurdu.
Şu an formu, şekli ve gidiş yolu belli olmayan ağacınızda yapraklar küçük olsa ne olur, büyük olsa ne olur.
Oysaki şu an yapılacak en güzel şey; dalların gelişime izin vermek. Onlar gelişirkende sizde eğme, bükme, şekil verme gibi işlemleri yaparak bitkinize ağaç (Bonsai) görünümüne girmesini sağlamak olurdu.
Umarım eleştirim ben dahil, herkes için aydınlatıcı ve öğretici olur.
İyi çalışmalar dilerim.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön