View Single Post
Eski 26-05-2014, 13:21   #203
princess242
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-04-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 21
İşte erguvanım bu ve yetişiyor. Diğer saksıda yetişen ve erguvan zannettiğim binbir bitki erguvan değilmiş aslında. Ben saksıya sadece erguvan tohumu ekmiştim ve bu tohumları saksının tam ortasına ekmiştim. Ama saksının her tarafında, kenarlarda vb. bitkiler yeşermeye başladı. Bunların yaprakları erguvan yapraklarına benzemiyor. Ama ilk çıktıklarında erguvanların onlar olduğunu sanmıştım ama saksının ortasında tohumları ektiğim yerden, yapraklarıyla erguvan oldukları belli minik filizler yeşerince işte erguvanlar bu dedim. Ektiğim 6-7 tohumdan üç küçük filiz çıktı, işte benim bebeklerim ♥

http://i59.tinypic.com/10o436p.jpg

Bunlar da sürpriz olarak çıkan, ama değişik yapraklarıyla erguvan olmadıkları anlaşılan davetsiz misafirler Bu aşağıdakinin fotoğrafını yukarıda erguvan zannederek koymuştum, büyüyünce gerçek anlaşıldı, bilen birileri bunun hangi bitki olduğunu yazarsa sevinirim:

http://i57.tinypic.com/xc0k1i.jpg

Bu da bir başka sürpriz bitki. Yapraklarının gidişatının değişikliği bana bunun erguvan olmadığını düşündürüyor ki, bu iki yaprağın arasından yıldıza benzeyen şekli olan bir küçük yaprak çıkmaya başladı.


princess242 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön