View Single Post
Eski 25-05-2014, 09:47   #1
mezinoglu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-11-2013
Şehir: mugla
Mesajlar: 16
Yıl içinde farklı aylarda meyve alabileceğimiz bahçe ağaçları

Herkese selamlar.Dalyan'da 1 dönüm civarı bahçemde 10 yaşında 4 adet portakal(italyan iri wasingtonu)4 adette yerli limonum vardı.Temel sıkıntım bütün meyvelerin aynı anda olup bitmesi (aralık-ocak).

Yılın büyük kısmında bahçede meyve görmek istemem sebebiyle bir kaç çeşit bu bölgenin iklim koşullarına uygun nar ve narenciye fidanı diktim.(2 kremantin mandalina,1 okitsu mandalina,1 kan greyfurtu,1pomelo,2 hicaz narı,1ağa narı,2 yediveren limon 2 valencia,bir ayva,bir yenidünya)...

Bahçem dogu-batı uzantısında ince uzun.Bu bolgede hakim rüzgar güney batı.Yıl boyunca maksimum 40 gün ise kuzey ve kuzey dogu.Genel olarak nemli ve sıcaklık kışın dahi eksiye pek düşmüyor.

Toprak yapısı bu bolgede geren topragı dedikleri beyaza yakın tuzlu eski sazlık alan üzeri yaklasık 80 cm dolgu toprak.Komşularımdan edindiğim bilgilere göre ağaç kökleri alttaki tuzlu kısıma ulaştığında kuruma yapıyor (10 yıllık ağaçlarımda şimdilik sıkıntı yok).

Sizden ricam,bu bölgeye ve toprak yapısına uygun;bahçeme kızımı hangi hangi ay götürürsem götüreyim meyve koparabileceği ağaç tavsiyesi.

Örneğin 12 ay boyunca narenciye için başka hangi cinsler gerekir ya da farklı cinsler elma,armut vsYaklaşık 8 ağaçlık yerim var.Saygılarımla

mezinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön