View Single Post
Eski 22-05-2014, 07:51   #2
Orhank
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
kuruyemişçilerde geleneksel kurutulmuş dutu zor bulursunuz.
Sanırım kurutmalık dut çeşitleri de farklıdır sanırım
Alıntı
Alıntı:
Bu çalışmada, beyazdutun (Morus alba L.) Tokat şartlarında kurutulmasında sera tipi güneşli kurutucu ve sera içi havasının kullanıldığı fanlı bir kurutucu kullanılmıştır. Kontrol amacıyla da dış ortamda güneşe serilerek geleneksel kurutma yapılmıştır, Kurutma, güneş ve gölge koşullarında tekrarlanmıştır. En hızlı kuruma, 2.5 gün ile serada-güneş uygulamasında (S-G) görülmüş, bunu sırasıyla 5 günle serada-gölge (S-GL) ve kurutucu (K), 7 günle açıkta-güneş (A-G) ve 9 gün süreyle açıkta-gölge (A-GL) izlemiştir. Kurutulan meyve örnekleri bazı kalite kriterleri dikkate alınarak değerlendirilmiştir. Özellikle güneşe maruz kalan örneklerde % 70′lere varan esmerleşmeler görülürken, en iyi sonucu serada gölge ortamda yapılan uygulama vermiştir.

Orhank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön