View Single Post
Eski 20-05-2014, 17:52   #592
ipeki
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-05-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Domates Fideleri

Merhaba son 4 senedir balkonda saksida çiçek yetistirmeye başladım. Daha çok soğanlı bitkiler tercih ettim ve başarılı da oldum diyebilirim
Şimdi yeni evimizde bir terasimiz var. Tamamen delirmiş durumda çiçek - bitki - sebze yetiştirmeye devam ediyorum. Bu süreçte de forumumuz ile tanıştım cok memnun oldum.
Benim sorum domates fideleriyle ilgili. Eminönu'nden domates, salatalik ve biber fideleri aldım. Maalesef tüm salatalık fideleri kurudu gitti
Biberler gayet inatçı 1-2 tane fire verdik.
Ama domates fidelerini tam anlayamadım. Son dönemde havalar çok tuhaftı malum yağış vs vardi ben de içeride tuttum ve püskürtme ile 3 günde 1 sadece toprağını suladim. Havalar düzelince güneşe çıkardım ve hepsi boyun büktü zar zor toparladım. Şimdi gövdesi kalınlaştırmaya başladı ve boyu uzadı. Fakar sararmış ve kuru yapraklar var üzerinde. ( uzun balkon saksilarinda yetiştiriyorum)

Ben bu noktadan sonra sulama ve bakım şartlarını sormak istiyorum. Sulamayı her gün mü yapmalıyım? Büyüyünce baska bir yere taşımalı mıyım? 2 fidenin fotosu var. Buna bakıp bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler

Eklenen Resimler
 
ipeki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön