View Single Post
Eski 18-05-2014, 19:42   #24
Ferhat Ozdemir
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-03-2011
Şehir: Texas/Houston
Mesajlar: 61
Ilgilenen arkadaslara tek tek tesekkur ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iyiarama Mesajı Göster
Işık yetersizliğinden dolayı mı boyları biraz uzun olmuş. Sanki gölge den dolayı
Onceden ışık yetersizdi, ama yeni taktigim aydinlatma yeterli diye dusundum. Bilmiyorum belki domateslerin cinsinden(Beef Steak) dolayi uzunlar. Ayni yerde biber patlican ve salataliklarla ilgili sorun gorunmuyor. En azından ben oyle algiladim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bıtkıler cok saglıklı gozukuyor emegınıze saglık. Sısteme bıraz potasyum takvıyesı yapmanızda yarar var, hıyarların buna ıhtıyacı var gıbı. Yapraklara su puskurtmek yerıne sudan mantar ılacı verırsenız daha etkılı olacaktır. Sararmaları onlemek ıcınde yaprakları bol ıle durulayıp, ortamı cok ıyı havalandırın.

Bereketlı urunler..
Gecen hafta potasyum verdim. Simdi biraz daha iyi gorunuyorlardi, ta ki benim kontrolsuz kukurt kullanmama kadar. Yapraklari su ile durulama imkanim yok. Sistem oturma odasinda Aksam fiskiye ile su puskurtup kukurtun akip gidecegini dusunmustum, lakin ilk olarak su ile uyguladigim icin kuruyunca yapraklara yapismis resmen. Ondan dolayi temizleyemedim. Bu islemi uyguladiktan sonra jetonum dustu. Yaprak yanmalari kukurtun nemli olmasindan kaynaklaniyor, ne yaptim dediysem de kendi kendime, cok gec kalmistim. Ve bu sabah kalktim tahmin ettigim gibi temizlemek icin su uyguladigim yapraklar gitmiş.

Hıyarlar arasindan bir tanesi oldukca uzun. Gerci acur mu hiyar mi emin degilim. Karistirdim yerine tasirken. Her neyse bunu bir hafta kadar once sisteme aldigimdan boyu dogal olarak digerlerinden uzun. Digerleri cok yavas sekilde boy atiyor. Hıyarlar uzerinde sadece bir kac dişi cicek var. Gerisi hep erkek cicek. Bu normal mi? yoksa cozum yolu var mi?

Yeni resimleri ekliyorum buyrun.

Name:  IMAG0833.jpg
Views: 1038
Size:  77.1 KB

Name:  IMAG0834.jpg
Views: 1081
Size:  77.5 KB

Name:  IMAG0835.jpg
Views: 1084
Size:  77.1 KB

Name:  IMAG0836.jpg
Views: 1076
Size:  73.7 KB

Name:  IMAG0837.jpg
Views: 1143
Size:  36.3 KB

Ferhat Ozdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön