View Single Post
Eski 17-05-2014, 10:18   #3002
eceyıldız
Ağaç Dostu
 
eceyıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: hatay
Mesajlar: 1,321
Merhaba küpeli severler, bende bu yıl küpeli sevdasına tutuldum. Çok hassas ve nazik bir bitki olduğunu bildiğim için cesaret edip almıyordum. Geçen ay seradan bazı balkon çiçekleri alırken seracı bana bir fide hediye etti. Eve getirdim ve ektim çok güzel gelişti ve tomurcuklandı. Geçenlerde anneme gittim ve onun yeni edindiği küpelileri görünce bende renkleri ve çeşitleri artırmaya karar verdim ve anneme bana hepsinden birer çelik ekmesini söyledim. Anneler gününde de anneme pembe beyaz çok güzel bir küpeli hediye aldım kendime de koyu mor bir tane aldım daha sonra da eşim mor lacivert karışımı bir tane aldı. şimdi evimde 3 tane küpelim annemim ekeceği fideler ve bir arkadaşın yollayacağı fidelerim olacak. haliyle bunlara bakmak yaşatmak ve çok güzel çiçekler açtırmak için bilgilere ihtiyacım olacak bu noktada en büyük kaynak ve yardımcılar olarak sizleri gördüm ve aranıza katıldım. Fikirleriniz ve deneyimleriniz bana yol gösterecektir.
Sorularım şunlar :
1- Küpeli güneş görmeyen aydınlık yerlerde yetiştirilmeli diye söyleniyor evim az güneş görüyor, Balkon rüzgarlı çiçek dökmesi ve dalların hırpalanması söz konusu bu yüzden büyük olanı içerde tutuyorum. İçerde kalmasında sakınca var mı ?
2- yukarlarda okuduğuma göre hergün sulanmasından söz ediliyor ama benim aldıklarım bir haftadır bende daha hiç sulamadım çünkü toprakları hala ıslak sulama rejimi nasıl olmalı ?
3- Küpelinin toprağı nasıl olmalı zira daha topraklarını değiştirmedim. Genel kullanım toprağım var uygun mu ?
Şimdilik bu kadar tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
Haa bu arada küpelilerde tohum oluyor mu ?

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön