View Single Post
Eski 13-05-2014, 19:40   #4
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
İklim büyük oranda belirleyicidir ama yalnızca iklim bilgisinin sunduğu yelpaze araziye büyük de gelebilir küçük te. Yani arazi seçildikten sonra türleri yeniden gözden geçirmek daha uygun olur.


Yukarıda saydığınız ağaçları hızlıca gruplandırsam sulama açsından en zahmetsiz olan selvi, arkasından karaçam, sonra da iğde gelir. En fazla su isteyenler ise yine sırasıyla çınar, ıhlamur ve atkestanesidir. Meşe için birşey diyemem, kuru roprakta yaşayan türleri de var, dere kenarında, yağmur altında yaşayanlar da. Fotoğrafını görmek lazım.

Kanımca o bölge için (Konya) en uygun ve kolay temin edilebilen orman ağaçları sedir ve karaçam olur. Meşeler de uygun türlerle pek ala aralara girebilir. Sonra alıç gibi karasal iklime uyum sağlamış meyve ağaçları da çeşit olur. İğde de öyle. Kanaatkar türlerle çalışırsanız hem bakım maliyeti oldukça düşer, hem de sonuçlar mutlu eder. İsmini bilmediğiniz ağaçların fotoğraflarını "Bu ağacın adı ne?" http://http://www.agaclar.net/forum/...ir/18617-9.htm sorusu altında açılmış olan sayfaya yüklerseniz cevaplandırırız.

Sulama konusuna yani asıl konuya dönersek maliyeti sıfıra yakın bir sistem olduğunu sanmam ama sulama sistemleri kurmak yerine fidanın dikildiği yerin arkasına kazma kürekle küçük de olsa bir hendek açmakla başlayan ve daha pekçoğıu olan basit yöntemler de oldukça faydalıdır. Ağaçlar nette bu tür yöntemlerle ilgili bir yer muhtemelen vardır, yoksa da arama motoruna "su hasadı" yazarsanız pek çok şey çıkar.

Sizin yöntem için de fikirleri olan arkadaşlar olabilir.
Kolay gelsin, güzel niyetiniz için tekrar kutlarım...

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön