View Single Post
Eski 10-05-2014, 18:32   #1
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Red face Armadillo patates

Patates mutfakların olmazsa olmazı. Tek başına bir ana yemek oluşturmaya yettiği gibi, çorbada kıvam ve bağlayıcı özellikte, tuzu fazla kaçan ya da tuzu çıkmayan salamura ürünlerle birlikte pişirildiğinde dengeleyici, ana yemek yanındaki garnitür ve ek sunumların aranılan sebzesidir patates.

Ben bu pratik uygulamayı sunumlarındaki görselliğe önem veren, aynı zamanda sıradan bir sunumdan bıkanlara kesinlikle öneririm.

Taze patatesleri tepside düz duracak şekilde yerleştirip, tamamen birbirinden ayrılmayacak şekilde yarım santim aralıklarla dilimliyoruz. Dilimlerken bıçağımızı patatatesi bütününden ayırmayacak şekilde, tabana takriben yarım santim kaldığında çekerek baştan sona dilimliyoruz.

Üzerine sızma zeytinyağı, kırık karabiber, pul biber, tuz, biberiye, sarımsak, kekik gibi sevdiğimiz çeşnileri, baharatları, dilim aralarına ve patatesin bütününe nüfuz edecek şekilde uyguluyoruz.

200 santigrad derecede çıtır çıtır kızarana dek fırınlıyoruz.

Name:  Baked Potatoes Armadillo .jpg
Views: 473
Size:  31.9 KB

Ben evde hiç patates kızartmıyorum. Fırın patates ister kendiniz için, ister misafir tabaklarındaki sunum için hem sağlıklı, hem rafine, üstelik de pratik bir seçenek.


Afiyet olsun.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön