View Single Post
Eski 10-05-2014, 16:44   #184
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba,

Hes'ler ve Nükleer enerji, bunlara karşı olunca sanki bütün problemler hallolacak mı?

Tahrip ettiğimiz Ağaçlar,Ormanlar,Nehir ve kurumaya yüz tutmuş dereler geri gelecekmiş, hava temizlenecek ve mutluluk geri gelecekmiş gibi bir bekleyişin içinde miyiz?

Doğayı korumak ve bizden sonraki nesillere bırakabilmek tabi ki önemli. Kimse, çocuklarına,torunlarına sağlıksız bir Dünya bırakmak istemez.

Ama bir de gerçekler var. Sahip olduğumuz ve Kullandığımız teknolojinin bir bedeli var. O da Doğayı bir şekilde tahrip etmek. Elimizden geldiğince hem kullanabilirlik açısından değerlendirmeli ve bu arada da fedakarlık yaparak elimizden geldiği kadar da Doğayı korumaya gayret etmeliyiz.

Her şeye karşıyım. Hava, su kirleniyor,Toprak zehirleniyor. Hiç bir şey istemiyorum demek, yaşadığımız çağı görmemek objektif olmamak demektir.

Ben yazımda sadece gerçekleri de görebilelim diye bir şey önerdim. Ama madem istemiyorsunuz. Hadi bakalım ben sizden daha radikalim.

Serum şişelerini,hortumlarını,kimyasal maddeleri,elektriği,marketlerdeki gıdaların tümünü,endüstriyi ve teknolojiyi,televizyon,buzdolabı,çamaşır ve bulaşık makinesini,bilgisayarları, ayakkabıları,sentetik giysileri,kauçuğu ve diğerlerini de istemiyorum.

Çünkü bütün bu kullandığımız malzemeleri üretmek için hem Doğa kirletiliyor hem de su kaynakları tüketiliyor. İlk çağdakiler gibi yaşamaya var mısınız?


Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön