View Single Post
Eski 06-05-2014, 20:36   #15
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sevgili nicholai hel.
Bu örnek ağacın bana eski Yunanistan'da yaşanmış gerçek bir hikayeyi hatırlattı. Hikayeyi okuyun bakalım sizler ne düşüneceksiiniz?
Eski Yunanistan'da bir genç kızla bir genç delikanlı birbirlerini sevmişler. Kızın aileside bu evliliğe onay veyiyormuş vermesinede, genç delikanlı hukuk fakültesi son sınıfta okuduğundan ve henüz bir geliri olmadığından bu evlilik için henüz parası yokmuş. Fakat kayınpederi sıkıştırıp duruyormuş genç delikanlıyı, "hadi bir an önce evlen artık kızımla" diye...sonunda kayınpeder bir gün teklifle gelir bizim damat adayının yanına. "Oğlum bak sen bu yıl okulu bitiriyorsun ve seneye avukat olacaksın. Ben sana düğün masrafları için borç vereyim, sende seneye avukat olunca ilk kazandığın davadan alacağın parayla bana olan borcunu ödersin." demiş. Genç delikanlı bu güzel jest karşısında kayınperine sarılmış ve yanaklarından öpmüş. Kayınpederinin borç verdiği parayla dillere destan bir düğünle kızıyla evlenmiş. Damat hukuk fakültesinden mezun olmuş. Ama bizim damat avukatlık yerine biraz sermaye birazda şansın yardımıyla ticarete atılmış. Kısa zamanda çok başarılı bir tüccar olmuş. Olmuş ama kayınpederine olan borcunu unutmuş, daha doğrusu bu borcu ödemek ona ağır gelmiş. Kayınpederide artık borcunu ödemesi için damada baskı yapmaya başlamış. En sonunda kayınpederi soluğu dava açmakta bulmuş. Bizim uyanık damatta kendiside bir avukat olduğundan ve kayınpederinin borç verirken söylediği söz üzerine kendi savunmasını kendisi yapmaya karar vermiş.
Uyanık kayınpeder "davayı açan ve haklı olan benim ama ben davayı kaybedeyimde, damat ilk davasını kazansın ve bana olan borcunu ödesin." diye düşünüyormuş.
Uyanık damatta "bu davayı ben kaybetmeliyim. Böylece ilk davamı kaybedeceğim ve kayınpederime olan borcumu ödemekten kurtulmuş olacağım." diye düşünüyormuş.
Tam 1000yıldır bu dava hala bitmemiş ve şimdiki Yunanistanda hukuk fakültelerinde bu eski dava hukuk kitaplarında örnek olarak verilmekteymiş.

Şimdi ağaca gelelim. Bu nasıl bir çıkmaz böyle. Ağaç bile şaşırmıştır, hangisi benim zirvemdir acaba diye...

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön