View Single Post
Eski 06-05-2014, 19:45   #20
stok
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 16
Voodoo juice organik olduğunu iddia eden bir ürün, yabancı forumlarda, (yanlışlıkla) aşırı doz vermelerine rağmen bitkilerine zarar vermediğinden bahsedenler var. Bir faydasını görmedim diyenler de var.

Forumda Voodoo juice ile ilgili entry'de @untouchable'ın dediği gibi bakteriler bitkiyi beslemiyor, bitkinin ihtiyacı olan besin maddesini topraktan alımını kolaylaştırıyor, beslenmesine yardım ediyor. Voodoo Juice mikorizal bakteri içeren bir ürün değil, yinede (faydalı) bakterilerin hepsi kanımca bitkiyi olumlu etkiliyor. Mikorizal bakteri ile ilgili video'da, bitkilerin köklenme karşılaştırmasında mikorizal destekli bitkinin kökleri harikaydı.

Voodoo juice denemedim ama Root it firmasının köklendirici jeli (çelik için) hâla aklımın bir köşesinde. Çimlendirme için simbiyotek sim organik gübre kullandığım denememdeki fidelerin kökleri gayet iyiydi. Sizin kulandım dediğiniz leonardit bazlı hümik asit için internette çok olumlu sonuçlar verdiğini okumuştum. Tahminimce sizin biberler kritik köklenme sürecini atlatmıştır. Bhutlar için ne kadar voodoo kullanmıştınız ?

stok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön