View Single Post
Eski 06-05-2014, 14:49   #28
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi glarienn Mesajı Göster
Herkese merhaba, geçtiğimiz hafta sonu aldığım akçaağacım bir bonsai adayı olup gövde kalınlaştırması ve kök sağlığı açısından daha büyük bir saksıya almayı düşünüyorum.
Saksıda nası bir karışım yapmalıyım.
2 torf- 1toprak- 1çakıl taşı şeklinde uygun olurmu ,ya da başka önerisi olan varsa? Saksı değişimi için geçmi kaldım acaba?Köke zarar vermeden değiştirsem olur herhalde.
Toprağını dökmeden daha büyük bir saksıya şu anda da aktarabilirsiniz. Bunun için ağaca birkaç gün su vermeyerek toprağın kurumasını bekleyin (aksi halde saksıdan çıkarırken toprak yapışarak saksıda kalacak ve ağacınızın kökleri açığa çıkacaktır), daha sonra saksının (plastikse eğer) yan çeperine dışarıdan saksının bir çok yanından bastırarak köklerin saksıdan kolayca çıkabilir hale getirin.

Bitkiyi mevcut saksısından dikkatle ve toprağını dökmeden çıkardıktan sonra, daha büyük olan saksının merkezine oturtun (yüksekliğini ayarlayarak) ve boşta kalan kısımları yeni toprak harcınızla doldurun.

Bir de belirttiğiniz karışımı biraz daha az nem tutucu hale getirin bence. Örneğin torf oranını biraz azaltarak yerine pomza ekleyebilirsiniz.

NOT: Saksının en altına iri çakıl taşları döşemeyi unutmayın.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön