View Single Post
Eski 06-05-2014, 09:11   #1
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Bu başlık altında bonsailerde budama ile ilgili, türe özel uygulamalar, yöntemler, budama zamanları, sert budama, uç alma, dallarda çatallanma sağlama gibi konularda merak ettiklerimizi sorabilir, fikirlerimizi paylaşabiliriz.



Buradaki konu dışı yazışmalar bu başlık altına taşınmıştır.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murat doğan Mesajı Göster
Benim şu ana kadar anladığım bonsailerimizin sürekli budama ve uç almalarla şekilleri korunan ağaçlar olması gerektiğidir. buda bizim ağaçlarımızı kontrol altında tutmamız gerektiği anlamına geliyor.
Yaprak döken türlerde, eğer dal kalınlaşması değil de çatallanması isteniyorsa bu doğru sayılabilir. Hızlı gelişen bazı her dem yeşil türleri de buna dahil edebiliriz. Fakat yavaş gelişen türler ve özellikle ibrelilerde sürekli uç almak, sebebi anlaşılamayan ağaç ölümlerinin önemli sebeplerindendir. Bir ardıç, eğer üzerindeki tüm gelişim uçları yarım cm dahi olsa geriye budanır/çimdiklenirse büyük stres yaşar ve duraklamaya girer.

En doğru budama şekli, arzulanan öbeklerin fazlasıyla dışına taşan baskın sürgünleri geriden, öbeğin birkaç cm içinde kalacak şekilde budayıp gerisine dokunmamaktır.

Tek seferde ardıcınızın tüm folyajını asla traşlamayın.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön