View Single Post
Eski 06-05-2014, 12:14   #6
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Bir dal çatallanırken de kalınlaşır, kalınlaşırken de çatallanır. İkisi de tek başına olmaz. Fakat seçtiğimiz yönteme göre, biri hızla olurken diğeri zayıf şekilde olur. Uç alımlarıyla enerjisi zayıflatılan ve belirli aralıklarla stres yaşayarak duraksamaya giren bir dal elbette hiç dokunulmayan bir dal kadar çabuk kalınlaşmayacaktır. Bunu hızlı büyüyen bir ağacınızda aynı noktadan aynı anda çıkan iki dal üzerinde bir sene sürecek bir deney yaparak test edebilirsiniz.
Burada yine bir konuyu açıklama ihtiyacı duyuyorum. Sizde bir önceki mesajınızda zaten bunun ipucunu vermişsiniz.
Ben şunu anlatmaya çalıştım; dalı inşaa ederiken çatallanmayı en başta bir kere yapılmasını anlatmaya çalıştım. Evet bu sizinde ifade ettiğiniz gibi ağaçta bir duraksamaya sebep olacağı kesin, fakat bu çatallnamayı en başta (çizimimde olduğu gibi) bir kere sağladıktan sonra talii yoldan otobana çıkmış son model araba gibi oluyor, dalın kalınlaşması.
Elbette sık sık budarsanız yine bir işe yaramaz, ha bire çatalanma olur ve ağacınız ince dalcıklardan görünmez bir hale gelir. Buda bizim pek istediğimiz bir durum değildir zaten.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön