View Single Post
Eski 28-04-2014, 17:58   #20
BirAdam
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-04-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 29
Öncelikle bulmacayı çözen, çözmeye çalışan, göz ucuyla süzen, bir bakıp geçip işlem hacmi yaratan, gerek bulmacanın altına yorum yapan gerekse özel mesaj vasıtasıyla düşüncelerini ve beğenilerini ileten herkese teşekkürler

agaclar.net'in konseptine uygun olarak bir şey yapmak istedim ve siteyi incelediğimde bu tip bir paylaşımın güzel olacağını düşündüm. Bulmacanın muhteviyatında yer alan sorular -ve tabii cevaplar- bitki dünyasıyla ülfet halinde olan siz bitkiseverlerin yabancısı olmayadığı şeyler. Benim için tek handikap ise kimi soruları yazarken, sormak istediğim şeyi tam anlamıyla ifade edememiş olmak. Sonraki bulmacalarda umarım daha doyurucu bir şekilde sorabilirim.

Tüm bunların dışında asıl sıkıntı, ekranda gördüğümüz bulmaca üzerinde işlem yapamıyor olmak. Her ne kadar yardımcı olmak adına word üzerinden tablo oluşturup oradan çözmeyi söylemiş olsam da, bunu çok fazla kişinin uyguladığını düşünmüyorum. Sanırım “nkutsay”ın “cevapları biraz daha geç yayınlasaydınız” dmesindeki arka-plan bu. Yani bulmacaya bakan kişi, bulmacayı direkt çözmekten ziyade, tek tek soruları bilmeye çalışmıştır. Kimi internet sitelerinde bulmacaları online sistem ile çözdürebilen program var. O tür bir programı siteye ekleyebilirsek [bu konuda araştırma yapıyorum, tam anlamıyla vakıf olduğumda malina'ya iletirim] daha verimli bir şey yapmış oluruz sanırım.

Tekraren teşekkürler...

BirAdam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön