View Single Post
Eski 24-04-2014, 10:17   #27
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. kismet, merhabalar.

Ağacınızın türünü doğru belirlemişsiniz, carmona (fukien tea). Sağlıklı olduğunu söylemek zor, yapraklarının çok azı kalmış üzerinde, zaten o toprak yapısı içerisinde sağlıklı olması da pek mümkün değil.
Ağacınızı mümkün olduğu kadar yakın zamanda daha geniş bir saksıya kaliteli bir toprak karışımıyla aktarmanızı öneririm. Bu onu rahatlatacak ve dolayısıyla sizin bakım yükünüzü oldukça hafifletecektir.

Bonsailere sadece spreyleme şeklinde su vermek doğru bir yöntem değil, ağacın başında yarım saatten fazla zaman geçirip spreyleyerek tüm toprağı doyurmadığınız sürece. Sprey sadece sulama öncesinde sert ve çorak yüzey toprağını nemlendirip yumuşatmak, suyu almasını kolaylaştırmak için tercih edilir. Yüzey toprağı yumuşadıktan sonra ağaç normal bir çiçekten, bitkiden farksız şekilde, tüm toprağı eşit şekilde doyurularak sulanır, saksının altındaki deliklerden su gelince sulama tamamlanır.

Ağacınızın bakım isteklerini bu konu içerisinde bulabilirsiniz. Bunlara dikkat ederseniz ve geçirgen bir toprak karışımıyla daha büyük bir saksıya alıp sulamayı da doğru şekilde yaparsanız uzun yıllar sizinle birlikte yaşayacaktır yeni ağacınız.



Not:
1 - Fotoğraflarınızı foruma yüklemelisiniz. Bu seferlik ben sizin için yaptım.
Bkz.
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

2 - Aynı mesajı üç farklı yerde yayınlamak forum kurallarına uymayacağı gibi çabuk cevap almanızı da sağlamaz. Diğer iki mesajınızı kaldırıyorum.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön