View Single Post
Eski 20-04-2014, 12:38   #18
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Eşekden düşenin halinden, eşekden düşen anlarmış.

Dışarıdan bakınca 3 kuruşluk çiçekleri 30 kuruşa satıyorlarmış gibi düşünülsede. Fiyatları o bitkinin az bulunurluğu, üretim zorlukları ve temini esnasında görünmeyen extra maliyetlerin bitki adetine bölünmesiyle ortaya çıkar. Çoğu zaman bu çıkan fiyat her müşterinin hoşuna gitmez, ama insan ömründe bazı çiçekleri ya görecek ya göremeyecek. Bundan dolayı paranın pek hükmü kalmıyor.

Kazandığım veya müşterinin verdiği her para kar hanesine yazılmış olsaydı, şu an helikopterle gider gelirdim her yere. Oysa 3 kuruş yakıt tasarrufu edeyim diye, eski model arabamla mecbur kalmadıkça gitmiyorum her yere.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi magent Mesajı Göster
E. Milii aşkından bir kez Tayland'dan getirme deneyimim oldu. Bitkiler çelik değil, açık köklü idi, 2000$ değeri olan iki kutuya bizim gümrükte 3000$ civarı para ödedik. Devlet bu parayı almak için kısıtlamalar getiriyor. O parayı sizden aldıktan sonra neden geri göndersin.

Uçak kargosu ile gelmesine ve çok itina göstermemize rağmen bitkilerin %30'unu ilk 10 günde kaybettik. Aynı riski bir daha alabileceğimi zannetmiyorum.

Tavsiyem çok renk alternatifi olmasa da Vulcanus çeşitler (yapı marketlerde bulmak mümkün oluyor) ama illa Tay hibridleri olacaksa yerli satıcılardan almak.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön