View Single Post
Eski 20-04-2014, 07:36   #1
Ferhat Ozdemir
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-03-2011
Şehir: Texas/Houston
Mesajlar: 61
Ferhat Özdemir / Evde hydroponic

Merhaba arkadaslar. Bir kac yildir forumu takip ediyorum, topraksiz tarim hakkinda cok faydalandim. Emegi gecen herkese tesekkurler.
Ben Amerika'da yasiyorum. Suan oturdugum apartmanda balkonum olmadigi icin oturma odasinda hydroponic sistem kurdum. Bekar oldugum icin karisan yok tabi

Besin eriyigini kendim yapmak istiyorum, lakin bazi kimyasallarin satisi yasak. Onu temin eder etmez kendim baslayacagim insallah. Simdilik "Fox Farm Hydro" besin eriyigini kullaniyorum. Bunun icin baya arastirma yapmistim.


Yetistirdigim bitkiler: Hıyar, Acur, Domates, Biber ve Patlican.

Patlicanlar ve biberler henuz kucuk oldugundan yerlestirmedim sisteme. Bitkilerin farkli besin ihtiyaci oldugundan 3 tank olusturdum. Domates ve Patlicanin besin ve PH istekleri birbirine cok uygun diyerekten onlari tek tankta birlestirdim. Kalan iki tanki da biber ve hiyarlar icin kullandim.

Ilk olarak sisteme hıyarları yerlestirdim, bugun 2 haftaliklar. Besin eriyigini kullanma talimatini, eriyiklerle gelen brosure gore uyguladim.
PH 6,5-7.0, EC 1.00(fideler ufak diyerekten) Su sicakligi da 25-26 derece.

Ayrica bir kac gunde bir PH yukselmesi oluyor. Bunun sebebi nedir?
Son olarak yukledigim resimi bugun cektim. Umarim sararmalar anlasilacak sekilde gorunuyordur.

Bu arada gunduz ise gittigimden evde kimse olmuyor. Bu yuzden odayi pek havalandiramiyorum. Bunun ne gibi bir etkisi olabilir, ve nasil bir yol onerirsiniz.
Simdiden tesekkurler.

Ferhat Ozdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön