Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi baybar
Burda tanıtım yapmak güzel olur ama ben araştırmalarım sonucunda bu işi salma tavukçuluk, doğal tavukçuluk vs. gibi yöntemlerle yapanların değil seri üretim yapan yerlerden alınan bilgiler ile yapıldığını farkettim. Yukarda bilgiler tae tarafından araştırılıp bulunmustur ama doğal ortamda nasıl verimi olacağı ile ilgili bildiğim kadarıyla bir araştırma yok. Buradaki değerler sadece 20-72 haftalık tavukları kapsıyor. Bunlar güneşi, karı ve üşümeyi belki de hiç tanımıyorlar. Doğal beslenen tavukların da 20. haftada verime başlaması 22. haftada tam verim ile(haftada 6.17 yumurta) yumurta vermesi çok zor bir durum.
Bu yazdıklarımı kişisel algılamayınız. Bu aslında ülkemizin genel sorunu. Yıllık yumurta verimi gibi uzun süreli araştırma-inceleme yapmak bize biraz zor geliyor :-) :-)
Bunun yanında konuya bir katkım olsun :-) Atak-s, Atak, Atabey ve Lohman türleri ile salma tavukçuluk yapan bir üretici kışın tüm gün barınakta ve ısıtma sistemi ile ısıtılan 1200 tavuktan günde 900 yumurta aldığını söylemişti.
|
Ben size tam olarak katılmıyorum. Atak-s ve Atak tavuklarından birer adet civcivden yetiştirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim. -20'leri gördüler. +40 civarını gördüler. Kapalı ve açık ortamı gördüler. Kışı iliklerine kadar hissettiler. Sadece çok soğuk havalarda yumurta yapmadılar. Onun haricinde haftanın 6 günü yumurta yaptılar. Senede 300 geçkin yumurta alamamış olabilirim ama yumurta verimini bilerek tavuk seçmek önemli diye düşünüyorum.