Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever
350 gr ağırlındaki domalan mantarının yumurtalı yemeğini şiddetle tavsiye ederim. Çok lezzetliydi daha önce yemediğime bin pişmanım. Şimdi size nasıl yapıldığını fotoğraflı olarak sunum yapacağım
Toprağın üst katmanında kalan kısmı
Eklenti 221155
Kök kısmı
Eklenti 221156
Güzelce yıkayıp çok büyük olduğu için üçe böldüm ve dış kabuğunu soydum
Eklenti 221157
Daha sonra küp şeker büyüklüğünde doğradım
Eklenti 221158
4 yemek kaşığı fındık yağı döküp normal ateşte pişirmeye başladım ve suyunu bıraktı
Eklenti 221159
|
Sayin limon sever, aynen Sizin tarif ettiginiz gibi dogranip pisirilir.
Yillar once rahmetlik Dedemlere Konya'ya gittigimizde cok yerdik. Dedemin arazisinde cok bol bulunurdu.
Birde Domalan bulgur pilavinda gùzel olur. Bulgur pilavina mantar gibi dogranip birlikte pisirilir.
Unutamadigim lezzetlerden biridir Domalan.