View Single Post
Eski 17-04-2014, 17:11   #23
Tohumcu Nılgun
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-11-2012
Şehir: Brùksel / BELCiKA + AFYONKARAHiSAR.
Mesajlar: 1,118
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
350 gr ağırlındaki domalan mantarının yumurtalı yemeğini şiddetle tavsiye ederim. Çok lezzetliydi daha önce yemediğime bin pişmanım. Şimdi size nasıl yapıldığını fotoğraflı olarak sunum yapacağım


Toprağın üst katmanında kalan kısmı

Eklenti 221155


Kök kısmı

Eklenti 221156


Güzelce yıkayıp çok büyük olduğu için üçe böldüm ve dış kabuğunu soydum

Eklenti 221157


Daha sonra küp şeker büyüklüğünde doğradım

Eklenti 221158


4 yemek kaşığı fındık yağı döküp normal ateşte pişirmeye başladım ve suyunu bıraktı

Eklenti 221159
Sayin limon sever, aynen Sizin tarif ettiginiz gibi dogranip pisirilir.
Yillar once rahmetlik Dedemlere Konya'ya gittigimizde cok yerdik. Dedemin arazisinde cok bol bulunurdu.
Birde Domalan bulgur pilavinda gùzel olur. Bulgur pilavina mantar gibi dogranip birlikte pisirilir.

Unutamadigim lezzetlerden biridir Domalan.

Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön