View Single Post
Eski 17-04-2014, 13:20   #27
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Teşekkürler Sayın Badrobot,

Bu akşam tellemeyi deneyeceğim. Dallar 1 yılı geçti ama hala çok nazikler o nedenle tamamını tellemem zannediyorum, deneme amaçlı bir telleme olacak. Yaza tekrar tam yapraksızlaşma yapacağım o arada kalanları tellerim. Çok ilginç bir tür 1 hafta 10 günde yapraklanıyor.

Not: Dışarıda olsaydı yapraksızlaşmak için erken olurdu ama ağaçta büyüme uzun zamandır devam ediyor, bugünlerde günde 10 yaprak kesmem gerekiyor o nedenle zamanlama uygun geldi bana.

Normalde yapraksızlaşma için Haziran öneriliyor ben de genelde o zamanda yapıyorum ama iklime göre de değişir adanın haziranıyla trabzonun haziranı aynı değil. Herşeyi kitaba göre yapmıyorum geçen yıl kökleri kuvvetli birkaç ağaçta erken yapraksızlaştırma yapıp denedim, pek sorun olmadı ve çatallanma yaptılar ama kuvvetsiz ağaçlarda sağlığı tehlikeye atılmış olabilir.


İyi çalışmalar dilerim...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn.sagol.
Ağaç çok hoş görünüyor. Telleme zamanı ne zaman? Aslında hazır yapraklar yokken telleseniz olmaz mı? Yoksa benim bilmediğim bir neden varsa lütfen belirtin? Tüm bunları sizin deneyimlerinizle öğrenmek adına soruyorum.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön