Konu: Siyah Gül
View Single Post
Eski 14-04-2014, 18:45   #10
A_NOMAD
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Güler Hanım, ben birebir simsiyah güller gördüm ancak başka bir arkadaşın da söylediği gibi sadece fırat kenarında...

Bana da o zaman demişlerdi, başka yere götürürsen siyah açmaz, bu güller sadece burada siyah açıyor diye ama inanmamıştım.

Yaklaşık 3 yıl boyunca bu efsanenin sadece efsane olduğunu defalarca (hiç uğraşmadıysam 500-600 kere denemişimdir, daha fazla da olabilir çünkü takıntıya dönüşmüştü) ispatlamaya çalıştım ama olmadı.

En son, simsiyah gülleri açılmış haldeki bitkiyi köküyle toprağıyla aldım götürdüm... Üzerindeki güller kuruyup döküldüler, bitki çok sağlıklıydı yeni güzel tomurcuklar verdi ama hiçbiri siyah açmadı!
Gözlerime inanamadım ama o simsiyah gülden, kıpkırmızı güller açmaya başladı...
Bunun üzerine ben, söylediğim gibi yüzlerce kez bunu tekrar tekrar deneyimledim.
Aynı şeyleri etrafımdaki arkadaşlarım da tecrübe ettiler, defalarca.
Hatta birçok denememde alıp götürdüğüm fidanların 1-2 tanesini geri getirdim tomurcuklarıyla ve kırmızı açmış gülleriyle, yeni tomurcuklar yine simsiyah açtılar!!! Sihir gibi bir şeydi... Düştüğüm hayretten bir türlü sıyrılamıyordum! Tekrar, tekrar, tekrar.....
Yöre ahalisi artık beni eğlence kaynağı olarak görür olmuşlardı, yine geldi gül alacak diyorlardı ve hep aynı tavırla ''ne oldu, siyah açmadı değil mi? Eh biz sana söylüyoruz sen inanmıyorsun be kızım, emeğine yazık'' nasihatleri, az sofralarına misafir olmadım, sağolsunlar...
Bir de alay etmeselerdi iyiydi ama
Sonunda pes ettim, o simsiyah güller yerlerinde güzeller dedim, üstlendikleri görev var dedim, kendimi ikna etmeye çalıştım.
Bana da sonunda efsanenin önünde saygıyla eğilmek düştü
Evet, doğal siyah gül var ama onlar yas tutuyorlar, bölgelerinin dışında siyah çiçek vermiyorlar
Saygılarımla arkadaşlar...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön