View Single Post
Eski 12-04-2014, 13:57   #2
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Öncelikle girişiminizde size iyi şans ve başarılar dilerim. Termal tarafı Yalova'nın en güzel yerlerindendir, hayırlı olsun.

Önerim şeftali, elma ve kivi olabilir. İddialı gelebilir ama dünyada en lezzetli şeftali ve (bana göre de) en güzel golden elma Yalova ve Bursa ikliminde yetişir. Ayrıca bilindiği gibi Yalova'nın toprak ve iklimi pek çok meyve ve sebze için uygundur. Topraklarının bereketi hakkında bastonuna dayanıp uyuyan bir dedenin uyandığında bastonunun köklenmiş olması gibi rivayetler anlatılır. Bu nedenle uygun / ekonomik gördüğünüz bir çeşit seçip arazinizi bu konuda analiz ettirerek yola çıkabilirsiniz diye düşünüyorum.

Değinmeden geçemeyeceğim, maalesef -siz daha yakından yaşıyor ve biliyorsunuzdur ki- İstanbul'a yakınlık bu bereketli toprakların doğasının korunması adına laneti olmuş, kimyasal zehirler saçan tekstil fabrikaların kirletmesi yetmiyormuş gibi, körfez geçiş köprüsü ve İzmir bağlantı yolları Yalova'nın kaderini büyükşehir olma yolunda belirlemiştir. diğer yandan termik santral tartışmaları son hızı ile sürmektedir.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön