View Single Post
Eski 10-04-2014, 09:57   #2
tWoFuNN
Ağaçsever
 
tWoFuNN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-01-2013
Şehir: Çorum-Osmancık
Mesajlar: 95
Testere ile birer metre olarak kestiğim oluklara matkapla drenaj delikleri açtım.

Deldiğim delikleri sineklik ve silikon ile kapattım. Ardından damla sulama sistemini kurmak için kapaklara delikler açarak damla sulama hortumunu monta edip sabitledim. Bir ucuna tıpa, diğer ucuna da t boru takarak katlı sistemin sulamasını birbirine bağlanacak şekilde dizayn ettim.

Olukların kapaklarını çıkmaması için silikonla yapıştırdım. Bu arada silikon fiyatı 4 lira.

Daha sonra olukları katlı sistemin iskeletine montalamak için iskelete matkapla delikler açıp bu deliklere paslanmaz tel ile montaladım.

Sistem kurulumu bittikten sonra bütün sistemi çamaşır suyu ( 2 lt suya 1 kapak çamaşırsuyu) ile dezenfekte ettikten sonra bol su ile yıkayıp drenaj deliklerinin işlevselliğini test ettim.

Kurduğum sistemin son hali işte burada.
İnternetten sipariş verdim. Cuma gününe 10 adet Albion yediveren çilek ve 10 adet de sarmaşık çilek gelecek. 40 lt de torf gelecek. Kargo ücreti + kapıda ödeme masrafı toplam 47 liraya da bunlar gelecek. Toplam masraf 83 lira. Kurduğum sistemi internette satılan pille çalışan damacana pompası ile sulamayı ve gübrelemeyi planlıyorum. Onun fiyatı da 10 ile 14 lira arası değişiyor. Sistem fotoğraflarını ilerleyen günlerde çilekler büyürken burada paylaşacağım.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen tWoFuNN : 14-07-2014 saat 16:48 Neden: Fotoğrafları agaclar.net'e yüklemediğim için düzenleme yapıyorum.
tWoFuNN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön