View Single Post
Eski 10-04-2014, 07:42   #9
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Çok teşekkür ederim,

Bendeki michelia albaların gövdesinde kök kısmıda dahil aşılanma gibi bir iz yok. Üretiminin uzmanlık gerektirdiği belli bu yüzden fiyatları çok yüksek gibi görülüyor.

Michelia figo'yu michelia alba gövdesine aşılamışlar, sattığım 3 tanesinde aşı yeri altından alba sürgünü yapmış ve epey gelişmişti. Yani alan şanslı kişiler hem michelia alba hemde michelia figoyu aynı gövde üzerinde almış oldular, bir taşla iki kuş yani.

Michelia albaları inatçı bir üreticime bıraktım üzerinde çalışsın diye.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart Mesajı Göster
Michelia alba ilgimi çekince araştırdım ve tohumdan yetiştirilmesinin imkansız gibi bir şey olduğunu, yetişse bile koku ve çiçek büyüklüğünüz azaldığını öğrendim. Bu bitkinin en iyi çoğaltma yöntemi olarak michelia champaca tohumundan yetiştirip sonra da michelia alba yı ona aşılamak olduğundan bahsediliyor. Michelia champaca nın tohumdan yetiştirilmesi daha kolay ve yazın gece sıcaklıklarının da 20C lerde olduğu zamanlarda taze tohumdan yetişitirilebildiğinden bahsedilmiş. Başka bir yazıda da michelia champaca tohumunun sert kabuğunu keskin bir bıçakla çıkartıp sonra tohumu 30dk çok sıcak suda bekletin, daha sonra ıslak bir bez ya da peçeteye sarıp plastik poşete koyup ışık altında tutarsanız 2 günde çimlendiği yazıyor. Tabi çimlendirilen michelia champaca nın büyümesi ve sonra da michelia alba aşılanması gerekiyor.
Mutlu Bey belki çoğaltmak isterse benim de bir katkım olsun istedim.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön