View Single Post
Eski 26-03-2014, 20:16   #3
untouchable
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi haktun Mesajı Göster
Arkadaşlar Bahçemde geçen sezon domates köklerinde yumrular oluştu ve domatesler kurudu.Araştırdım,Kök ur Nematodu denilen 1 mm boyunda solucan gibi küçük canlılar köklere girip öz suyunu emiyor ve bitki ölüyor.Kış mevsiminde 50cm derinliğe kadar inerek hayatiyetlerini koruyorlarmış.

Hektaş (Mocap) Başta olmak üzere Özellikle ethoprophos adlı kimyasal madde içeren onlarca kimyasal ilaç için yaptığım araştırmada ilacın 1 yıla yakın toprakta kaldığı ve ekilecek bitkilere geçtiği bildirilmektedir. Bu canlılarla karşı kesin sonuç verecek organik mücadele yöntemi var mıdır?

Bazı sitelerde susam , hardal ve kadife çiçeğinin ekilerek çiçek halinde iken toprağa karıştırılmasının faydalı olacağı belirtilmektedir.Ancak kesin netice verip vermeyeceği konusunda net cevaplar alamıyorum.BU KONUDA BİLGİ VE DENEYİMİ OLAN ARKADAŞIM VARSA LÜTFEN KONUYA CEVAP VERİRSE SEVİNİRİM.
Teşekkürlerimle saygılar sunarım
mocap,vydate,nemacur,rugby vs bunlar son derece zehirli ilaçlar ve kalıntı süreleri çok uzun bunun dışında dd90 gibi fumigantlarda piyasada hala bulunmakta ama son derece zehirli ilaçlar.
Şu an hiç bir firmanın etkili ve zehirsiz bir ilacı yok,sygenta'nın tervegosu var ama oda miktarı arttırılmış abamectin içeriyor adamlar etinden sütünden yararlanıyor ilacın ve etkili değil,başka firmaların yine birkaç etkisiz ilacı daha var,bayer firması ağustos ayında bir tane nematod ilacı çıkaracak denemelerini gördüm sonuçlar gayet iyi.
Bunun dışında katran yağı çok etkili,susam yağı ve zakkum'un suyu belli miktarda kullanılması gerekiyor çünkü belli miktardan sonra zehirli
şu anda mocap antalya ve alanya bölgesinde o kadar çok kullanılıyorki artık her gübrelemede gübrenin içine koyuyorlar durum o kadar kötü salatalık yememek lazım ,çok fazla denetim yok gibi bişey

untouchable Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön