View Single Post
Eski 26-03-2014, 05:35   #7
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Sayın Parseus merhaba.

Bir gübre içeriğindeki elementlerin bitkinin alabileceği formda olması çok önemlidir. Eğer bitkinin alabileceği formda olmazsa topraktaki tuzluluk giderek artacaktır. Türkiye topraklarının kirlenmesi bilinçsiz kimyasal gübreler kullanılarak toprağın organik madde miktarının azalması sonucu topraktaki biyolojik aktivitenin kaybolmasına neden olmuştur.

Bunu önüne geçmek için leonardit gibi organik madde miktarı yüksek doğal gübrelerin yanında solucan gübresi çok önemli rol oynamaktadır.

Solucan gübresi üretimi için solucanlara yem (mama) verilmektedir. Bu mama büyükbaş hayvan gübresi ile yapılabildiği gibi çöplerin de işlemden geçirilerek solucanlara yedirilmesiyle de elde edilebilmektedir.

Solucanlara çöp yedirilerek elde edilen solucan gübrelerinde ağır metal bileşiklerine rastlanıldığı bilinen bir gerçektir. Solucanlar radyoaktif maddeleri bile nötralize edebilen yaratıklardır. Ama doğada olan bir ağır metali tamamen yok edemeyeceği bir gerçektir.

Biz solucan gübresi üretimi de yapmaktayız. Üretime başladıktan sonra oluşan taleplere yetişebilmek adına solucan gübresi alımı yapıp bunu pazarlamayı da düşündük. Yurt dışından çok cazip fiyatlar teklif ettiler, analiz sonuçlarını inceleyince çöpten elde edilmiş solucan gübresi olduğunu çok daha iyi anladık. Bunun için de vazgeçtik. Şimdi kendi gübremizi hasat edeceğimiz günü bekliyoruz. vetman996/Solucan Gübresi Üretim Tesisi

Solucanlara mama olarak büyükbaş gübresi veren firmaların ürettikleri solucan gübrelerinde yukarıdaki değerlerde ağır metallerle kesinlikle karşılaşmazsınız. Yukarıda Linkini verdiğiniz firma da yurt dışından ithal ederek satış yapan firma olduğu için solucan gübresini yanlış tanımayalım düşüncesiyle bu satırları yazmaktayım.

Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön