View Single Post
Eski 25-03-2014, 01:48   #8
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Merhaba Sayın Serkan Gülmez,

Öncelikle seranız hayırlı olsun. Bol hasatlar dilerim.

Gördüğüm birkaç şeyi, edindiğim tecrübeler ışığında paylaşmak istedim.

1- Domatesleri boru içerisinde büyütüyorsunuz. Boru, gördüğüm kadarıyla 100,115 civarında. 1 ay sonra bu boru içerisinden su geçmeyecek kadar domates kökleriniz olacak ve bu kökler oluştuktan sonra onları boru içerisinden çıkarmakta bile zorlanacaksınız.

2- Seranızın büyüklüğüne göre domates sayınız inanılmaz fazla. Yine bir ay sonra burada elinizi sokacağınız kadar bile boşluk bırakmaz domatesler. 18 m2 seramda, 10 kök domatesin resimlerine bir bakın isterseniz.

3- Topraksız tarım yapıyorsanız, size nacizane tavsiyem, toprağın T'sini içeriye sokmayın. Bir süre sonra farklı zararlıları sera içerisinde görebiliyorsunuz.

4- Mersin'desiniz. Yani benimle aynı iklimi paylaşıyorsunuz. Havalandırmanız çok yetersiz. Zaten sera içine koyduğunuz ürünlerden dolayı bir süre sonra nem ve ısı inanılmaz derecelere gelecektir.

5- Farklı ürünler, size farklı uğraşılar, zahmetler, zararlılar da getirecektir. Amatör aç gözlü oluyor bunu iyi biliyorum. Yaşadım çünkü. Ateş Kaptan'ın paylaştığı son tecrübeleri iyi okumanızı öneririm. Her bir cümle altın değerinde.

Şimdilik bu kadar...

Saygı ve sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön