View Single Post
Eski 24-03-2014, 14:32   #38
kokett
Ağaç Dostu
 
kokett's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 207
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Merhaba Sevgili Kokett, kaktüs sukulent sayfanla hoşgelmişsin diyorum.

Lithopsun yaşıyor olmalı, kabuk değiştirdiğine göre. Şöyle bir dokun çürüyüp çürümediği anlaşılır. Kabuk değiştirme süreci uzun sürdüyse, güneşi daha çok ve 1-2 saatte olsa direkt alacağı yere koy. Süreç hızlanır.

Opuntia microdaysın toprağında yuvarlak sarı, sıkınca patlayan şeyler çıktı demişsin. Bir iki defa bana da denk geldi. Kaktüs toprağına su tutucu olarak ekliyorlar galiba onları, ancak içeriği nedir bilemiyorum.

Ünal kaktüs'e geçtiğimiz yaz bende gitmiştim. Harika bir yer; yer problemi nedeniyle alamadıklarım hala aklımda. Ben de inşallah bu yaz uğrayacağım diye şimdiden plan yapanlardanım.
Sevgili Sakdağ, çok teşekkür ederim.

Lithops sanırım çürümedi ama dediğiniz gibi kabuk değiştirmesi çok uzun sürdü. Sizin dediğine göre muhtemelen ben tüm kaktüslerimle beraber onu da gölgeye aldığımdan oldu. Hemen bugün güneşe çıkarıcam.

Ben onların böcek gibi bir şey olmasından çok korktum şimdi içim rahatladı gerçekten. Çünkü geçen yıl sırf opuntianın toprağını değiştirmek için zengardendan kaktüs toprağı almıştım. Opuntiadan başka şeyde kullanmadım o toprağı torf oranı çok fazlaydı. Başka çiçekli bitkilerin harcına karıştırdım sonra. Su tutucu harç malzemesi olduğuna emin oldum ben de şimdi. Sıkınca patlıyor içinden de su çıkıyordu.

Ünal kaktüste hem çeşit fazla hem fiyatlar daha uygun. o nedenle hiç başka yerlerden almayacağım. Bir de başka yerlerden aldığım kaktüslerin topraklarını çok zor temizledim. Kaskatı olmuşlardı kışın sulanmayınca. Ünal kaktüsün saksılarından çıkardığım harcı hep yeni hazırladığım karışımın içine karıştırdım. Bayağı kaliteli bir karışımdı.

kokett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön