View Single Post
Eski 24-03-2014, 09:43   #32
limon_sever
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın limon_sever; İncir ağacının meyve vermesi için erkek ve dişi ağaçların olması ve meyve tutumu için bunların bir çeşit sinek vasıtası ile döllenmesi gerekiyormuş. Nazili'den incir ticareti yapan arkadaşım söylemişti.Bizde de bir tane incir ağacı uzun süre yaşadı. Her yıl incir oldu. Ancak meyve boyutuna ulaşmadan birer birer hepsi dökülüyorlardı. Başka bir arkadaş bizim kaplıcaların bulunduğu yerde çıkan sazların onların bulunduğu pazarlarda satıldığını, erkek incirlerden alınan incirlerin bu sazlar ile ağaçlara asılarak incir vermelerinin sağlandığını anlatmıştı. Meyve vermiş ise yakınlarda bir erkek incir ağacı mutlaka vardır. Ağaç meyveyi olgunlaşmadan döküyor ise muhtemelen döllenme olmaması nedeni ile dökülüyordur.
Bazı incirler iki eşeyli oluyormuş. İnşallah bu da öyledir. Bahçemizdeki patlıcan inciri sanırım iki eşeyli. Her yıl meyvelerini yiyoruz.

Komşumuzun inciri de muhtemelen yer değiştirilmiş olmasından dolayı o sene meyve vermemiş olabilir. Bu sene meyve verirse iki eşeyli incir olabilir.

Patlıcan inciriyle bu incirler meyve tutabilir belki!

26.04.2014
Sarı Lop İncir

Name:  sari_lop_incir.jpg
Views: 37239
Size:  49.1 KB


Düzenleyen limon_sever : 26-04-2014 saat 08:43
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön