View Single Post
Eski 21-03-2014, 22:02   #24
kokett
Ağaç Dostu
 
kokett's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 207
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulayb Mesajı Göster
Sayfanız hayırlı olsun sevgili kokett... Toprak karışımınız on numara olmuş, ben de uzun zamandır balık besliyorum evde çiçeklerden çok balık var açıkçası ve birbirlerine kullanılan malzemeler bulunca çocuk gibi seviniyorum, sizin de işinize yaramış süper bir karışım çıkmış ortaya.

Portucularia afra'da bana demir eksikliği var gibi geldi, sararan ve dökülen yapraklarından. Lithops bende de 1 adet var, aldığımdan beri türlü şekillere büründü, bir türlü karar veremiyorum iyi mi kötü mü şu an diye. Fırsat bulup konu açabilirsem soracağım sizlere nedir akıbeti diye. Opuntia'nızın ıslaklığa rağmen maşallahı var çok sağlıklı görünüyor, biraz bekledikten sonra kendine iyice gelecek gibi. 115 nolu mesajınızdaki ikinci kaktüse bayıldım, seviyorum böyle çılgın tipli bitkileri...
Teşekkür ederim sevgili gulayb.

Toprak karışımımı ben de çok beğendim açıkçası bayağı gurur duydum kendimle bu acemiliğimle iyi iş çıkardım bence

Benim artık balıklarım yok. Yeni evimize taşınırken akvaryuma bir türlü yer bulamadım. Ben de balıkları dedemin akvaryumuna koydum malzemeleri saklıyordum hala tekrar kurarım ümidiyle. Kısmet kaktüslereymiş.. Bu evde kaktüslere merak salınca balıkları unuttum Akvaryumda doğal malzeme kullandığımız sürece bence saksı karışımına katılabilir..

Demir eksikliği olabilir yaprak dökülmesi düşünmemiştim ben bunu. Hep soğuğa bağlamıştım. Mesela kırmızı akvaryum kumu demir içerikliydi.Aynı şekilde lav taşı da öyle. Eğer portulacaria afradaki demir eksikliğiyse dediğiniz gibi umarım iyi gelir bu yeni karışımım. Olmazsa biraz kendilerine gelince 10 - 15 gün sonra demir takviyesi yapabilirim.

O çılgının da türünü unutmuşum. Tephrocactus olucak. Ben de seviyorum pokemon gibi bakıyor bana öyle kaş göz çizesim geliyor

kokett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön