View Single Post
Eski 15-03-2014, 21:57   #18
kaknus
Ağaç Dostu
 
kaknus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 242
Sayın Lazuti, bizde sırganı şimdilerde blendırla eziyoruz. Eskiden köylere göre iki farklı şekilde ezilirdi. Bazı köylerde bahsettiğiniz, ladin fidanlarının uç kısmından yapılan, dört çatallı fırıldak kullanılırken bazı köylerde özel sırgan kepçeleri ile ezilirdi. Annem tencerede ezdikten sonra suyunu süzer, kepçeyle vura vura ezerdi. Sonra suyunu tekrar ekler, mısır unu ve sarımsak ilave ederek pişirirdi. Bu arada sırgan tenceresinin dibi vurmaktan yuvarlak bir şekil almış olurdu.

kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön