View Single Post
Eski 15-03-2014, 12:11   #27
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Salatalık Sisleme-Besleme Başladı

Dün gece büyük bir heves ve acele ile salatalığı sisleme odasına aldım. Daha önce de dediğim gibi bu sisleme dışında otomasyonu olmayan bir ortam. Şimdilik böyle idare edecekler, çünkü bu üretim ortamı değil, deneme ortamı. Otomatik besin bağlantısı yok. Hazneyi ben elle doldurdum, öyle de devam edecek. Hesapça (ve de ilk ölçümlerime göre) zaten çok az su / besin tüketiyor. O nedenle atlamam herhalde, elle idare edeceğiz.

Üfleme de yok. Doğrudan haznenin içinde. Bir yan etki, gerçekten beklemediğim kadar ısınma oldu sisleme aletinde, bitkiler sevmedi. Kökleri topladım, yukarı askıya aldım. İkinci yan etki hava az geldi galiba, biraz kapağı aralayınca ferahladılar.

Üflemeli ayrı sistem olunca her iki sorun da kendiliğinden çözülmüş olacak.
Şimdilik 2 saniye açık 10 saniye kapalı devam ediyor. Bütün gece öyle çalıştı. yapraklar canlı, kökler iyi.

İki salatalık var bir sistemde. Biri hikayesini burada anlattığım, biri de belgelemeye başlamadan önce aynı şekilde yetiştirmeye başladığım az daha yaşlısı. O çiçek bile açtı birkaç tane ama, beslenme rasgele olduğu için çok gelişememişti. Burada epeye hızla gelişeceğini umuyorum.

Resim pek iyi çıkmamış, eski salatalık pek görünmüyor. Arka fonda bir yaşlı domates de görüntüyü karıştırmış. Akşama daha iyi resimler çekmeye çalışırım. Domates için de hazırlğıa başladım, onu da bir an evvel otomatiğe alayım, gözüm arkada kalmadan dışarı çıkabileyim...

Eklenen Resimler
 
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön