View Single Post
Eski 15-03-2014, 11:41   #12
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Yedi ay geçmiş.

Şu ara uyanan tüm diğer ağaçlar gibi deliceler de gelişim gösteriyorlar.

delice - 28.02.jpg


Ağaç sürekli nebari üzerinden fışkırıyor, ben de nebarinin geliştirmek istediğim kısımlarındakilere bir miktar izin veriyor, diğerlerini gördükçe alıyorum.

Gövde üzerindeki mevcut taç kısmını iyi düzeyde geliştirip çatallandırıyor, fakat başka bir yerinden sürgün vermiş değil hala.

Geri budama ve gereken birkaç dalını telleme işlemi sonrası

delice - 28.02 bakım sonrası.jpg


Geçen sene mayıs ayında bir tüp içerisindeki çok az bir kökle alındı ve farklı bir toprak karışımıyla saksılandı. Yaz aylarını yeni ortamına alışmakla geçirdi demek yanlış olmaz. Buna rağmen fena bir gelişim göstermedi.

Eğer tekrar rahatsız edilmezse bu sene, artık alıştığı ve köklerini geliştirdiği toprak içerisinde geçen seneye göre çok daha iyi bir gelişim gösterecektir. Bu nedenle bu sene toprak ve saksı konusunda hiçbir işlem yapmayacağım.

Tüm seneyi bu şekilde, geliştirip geri budanarak, tellenip şekil verilerek geçirecek. Bir taraftan da gövde üzerinden başka bir noktadan uyanış bekleyeceğim. Aşının hizasından, arka kısımdan, şimdiki tacın üstünden bir sürgün verse ve orada yeni bir taç oluşturma şansı yaklasam harika olur. Ama vermezse de mevcut yapı geliştirilerek güzel bir taç yapılabilir elbette.

Saksı değişimi ve gövde üzerinde yapacağım jin - shari uygulamalarını bir sene daha erteliyorum. Nebarinin sol kısmında kalan düz kesiği de yeni saksısına geçtiğinde uygun şekilli bir kaya ile kapatmayı düşünüyorum. Umuyorum seneye tam da bu tarihlerde bambaşka bir görüntüyle karşınızda olacak.

Herkese sağlıklı ağaçlar dilerim.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön