View Single Post
Eski 13-03-2014, 22:02   #12
turkanatalay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-08-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 239
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
Merhaba,

Bizim kasımpatılar (kasımpatı bunlar, değil mi? ) çok fena durumda. Alt yapraklar hep kurudu ve üzerinde, en tepede az sayıda yeşil yaprak var.

Bunları dipten 20cm kalacak şekilde iyice budasam, filiz verip, baharda geri toparlar mı yoksa sadece altları temizleyip kendi haline mi bırakalım?

Eklenti 472497

Eklenti 472496
Sarı mı açıyorlar? Yapraklar kasımpatı yaprağı değil ama İzmir Ege Üniversitesi bahçesinde ve otogarda çok var bunlardan. Ayrıca otogara giderken yolda da var. Ben de görünce çok beğenmiştim. Sapsarı çok güzel açmışlar. Sonra sitede gördüm ve adının çalı papatyası olduğunu öğrendim. Yaprakları sizinki gibiydi.
Bu arada kasımpatıyı buduyor musunuz? Benim kasımpatı diye bildiğim çiçeğin kışın üst aksamı kuruyor ve sonra alttan püskürüyor, hem de gürleşerek. Budanmaya ihtiyaç duyduğunu bilmiyordum. Kuru dalları temizliyorduk biz sadece.
Sizin resimlerini yüklediğiniz resimler için çalı papatyası diye arama yaptırırsanız aynı resimlerle karşılaşırsınız sanırım. Orada bilgi vardı bu konuda. Bitkinin yaşlanmasından falan bahsediyorlardı. Sanırım o topicte daha net yanıtlar alırsınız budama durumuna.
Yukarıda Sayın H doğan da bahsetmiş aynı sayfadan. O linkte.

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön