View Single Post
Eski 13-03-2014, 17:15   #26
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Oyuncaklarım Geldi

Evet, ultrasonik sislendiriciler nihayet tam bir ay sonra gelmiş oldu. 4 adet ısmarlamıştım. 2 tanesini denedim çalışıyorlar.

Elimde 24V DC adaptör yok henüz. 19V DC ve 5V DC (USB) iki ayrı çıkış veren 90 watt bir dizüstü adaptörüm var. Onunla denedim.

Artık 19V enerji olarak az geldiği için mi, yoksa devredeki kristali uygun frekansta titreştiremediği için mi bilemiyorum, çıkan buhar bana az gibi geldi. 24V DC adaptör bulup bir de onla denerim.

Daha önceden Sayın Tartes'in aşağıdaki bağlantıda gösterdiği düzeneğin kötü bir kopyasını yapmıştım. Onu da denedim. 5V USB çıkışına bilgisayar fanını bağladım, 19V ile de sislendiriciyi besledim. Borudan gözle görülebilir bir buhar çıkıyor, ama öyle aman aman birşey de yok.

Sisleme (Serada Nem ayarlama)

Zamanlama işi için ENTES MCB-9 kullanacağım. Bu alet ile açık /kapalı sürelerini 0.1 sn / 30 saat arasında ayarlamak mümkün. Şimdilik öylesine 2 sn açık - 10 sn kapalı ayarladım.

İlk aşamada muhtemelen bitkileri doğrudan haznenin üzerine oturtacağım, üfleme işini yapmayacağım. Gerçek üretim ortamı üflemeli olacak.

Bir süre burada büyümelerini izleyeceğim. Bu arada birim zamanda ne kadar suyu buhara çeviriyor, onları ölçmeye çalışacağım. Bitkilere yetecek kadar kapasite var mı, kaç tane gerekli vs. anlamaya çalışacağım.

Bir yandan da çelikleme ile köklendirdiğim domateslere yeni yuvalar yapacağım. Onların gelişimini de izleyeceğim.

Umarım en geç bir ay içinde bunların ne kadar işime yarayacağını anlamış olurum. Ona göre de son üretim sistemini kuracağım.

Bakalım bizim minik salatalık ve domates fidecikleri ne kadar sevecek bu soğuk saunayı?

Eklenen Resimler
    
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön