View Single Post
Eski 12-03-2014, 13:03   #18
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Badrobot,

Tanuki hakkında farklı görüşler var. Japoncadaki anlamı dilenci ve dilencilikten ise kültür olarak nefret ediyorlar. Bir hikayeye göre Budist üniformasını giyerek halkı kandıranlara verilen isim. Yani hem dilencilikle hem kandırma ile anımsanıyor Tanuki. Buna rağmen Japonyada da Tanuki yapılıyor fakat ayrı masalarda sergileniyor ve Tanuki olduğu belirtiliyor. Batıda bu kadar nefret yok tanuki(Phoenix graft) yapanlar var ve Bonsai ile aynı bölümlerde sergileniyor.

Başlangıçta Tanukiye ben de ısınamadım ama şimdilerde pek de soğuk bakmıyorum. Şu ana kadar Tanuki yapmadım ama birkaç tane yapma niyetim var, birkaç tanesi için hazırlık yaptım. Hem bonsai ile ilgili bir sanat hem de çok güzel örneklerini de gördüm. Bence önemli olan kandırmamak yani sergilerken tanuki olduğunu belirtmek. Kaldıki bazı çok abartılmış JİN shari uygulamalarını tanukiden ayırt edebilmek mümkün değil, onlardan da bazılarını çok abartılı buluyorum, önemli olan kuru ve yeşil kısmın dengesini kurmak galiba.
Hele birkaç örnek yapalım belki sizi de ısındırırız tanukiye.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Tanuki bana uzak bir kaç bonsai tekniğinden biri. Sizinkisi gibi ilginç şekilli çalışmaları görüncede bakamadan edemiyorum. Biri canlı, ötekesi ölü iki farklı dokuyu uyumlu bir şekilde bir araya geirmenin de oldukça zor olduğu kanısındayım. Başarılar dilerim.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön