View Single Post
Eski 29-12-2005, 09:35   #58
Cihangir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karakedi
bakalım ben onun aynı havuçlara saldırıp, aynı kör yarışlara sınavlara girmesiniı,,ömrünün çoğunu ve paçasini çarka kaptırıp maaşlı köle olmasını,ruhuna neşe vermeyen işleri nefret ederek para için yapmak zorunda kalmasını istiyormuyum?
bu benim iyi evlat yetiştirme tarzım değil.

ona öğretmek istediklerim düşünüldüğünde hatta sırf bu nedenle bodrum iyi bir yer...hepinizin çoçuğundan önce ve iyi yüzecek sörf ve yelken yapacak dalacak,,burada kayak da yapamaz ama kaymak istesin ben onu dağa götürürüm dkul işterse okula..

sorun ne biliyormusunuz?
size satır arası verilen burada en iyiyi yaşadiğiniz realitesi, ütopya..
yalan hatta..

"İnsanın içinde olacak".. Ne kadar güzel bir yaklaşım !

Ben kasaba ve köy ilkokullarında okudum.. 5 sınıf tek öğretmenle aynı derslikte nasıl ders yapar çok iyi bilirim..
Ben yatılı okul sınavlarını derecelere girerek kazandım.. Yatılı okullarda okudum.. Yatılı okulun da ne demek olduğunu çok iyi bilirim..
Paçamı çarka kaptırdığım an, bu sınavları kazandığım anmış meğer..
Yıllar sonra meslek lisesini bitirdiğimde göreve başlamak, mesleğini eline almak, büyük bir başarı olarak görülüyordu.. Meğer maaşlı köle olmuşum..
Yıllar sonra anladım ki; bütün bunların tamamı başarısızlıkmış!!

Merve hanım haklı..
Henüz 5 yaşındayken okuma ve yazmayı bilen, 4 işlem ve fazlasını bilen, ingilizce milyona kadar sayabilen, sonraki yıllarda girdiği sınavlarda dereceler elde eden, bu sınavların en büyüğünde yani üniversite sınavında da, okumak istediği ODTÜ'nün bölümüne gerekli puanın fazlasını alan, ama göreve başlaması, para kazanması gerektiği için tercihlerinde bu okullara yer veremeyen çocuk, başarısızdır bence..

Köy ilkokulunda öğretmen olan babamın, bizi yatılı okula göndermekten başka şansı yoktu ki .. Hatta bu çok büyük bir şanstı bizim için..
Meslek lisesini okuduktan sonra göreve başlamaktan başka da şansımız yoktu bizim.. Bunun adı "kendini kurtarmak"tı.. ODTÜ'ye, Bilkent'e, puanın yetse ne olur ki ?

Tüm bu başarısızlıkların tek bir sebebi vardı. Maddi imkansızlık..

Backyard'ın bahsettiği de bu.. Verilen cevaptan da anladığım, Merve hanımın da bu konuda çok düşünüp, tereddütler yaşamış olduğu..

Verdiği tepki, konuya bakış açısı beni çok ilgilendirmez elbette..
Merve hanımın çocuğu hepimizin çocuğundan önce yüzme öğrensin, önce sörf yapsın, sözümüz yok..

Biz doğayı seven, insanı seven, ayrım yapmaksızın çocukları seven ve onların geleceğini kendi neslimizin kötülerinden korumaya çalışan bir grup arkadaşız..

İçimizde, devlet kurumlarında çalışmakta olan, emekli olan, okuduğu okul bittiğinde çalışacak olan pek çok maaşlı köle var.. En azından pek çoğumuzun annesi babası böyle maaşlı köle..

İstanbul'un Nişantaşı ile Anadoludaki bilmem ne köyü'nün insanı ayrı dünyalarda yaşarlar.. Bu sitedeki arkadaşların hepsi böyle farklı farklı hayatlar yaşıyorlar..

Merve hanım cevap verir mi bilemiyorum ama yine de soracağım..

Ben, sizi agaclar.net dünyasından birisi olarak düşünmüştüm.. Yani bizden birisi gibi.. Hani o, çocuklarımızın geleceğini kendi neslimizin kötülerinden korumak için çabalayan arkadaşlardan birisi gibi düşünmüştüm.. Pek çok arkadaşım da böyle düşünüyor sanırım.. Buna da çok sevinmiştik..

Ben şimdi merak ediyorum.. Çocuğunuz büyüdüğünde, ola ki yolu böyle Anadolu'da bir köye düşerse.. Oralarda yaşamayı tercih eder veya buna mecbur kalırsa. Sabahları uyandığında mis gibi havayı içine çekerken seyrettiği ormandaki binlerce ağacın, maaşlı bir köle tarafından dikildiğini bilecek mi acaba ? Hatta bir zamanlar, annesiyle o maaşlı köle'nin aynı siteye üye olup, doğa için birlikte mücadele ettiklerini..

Bütün bu yazdıklarım kesinlikle tepki olarak algılanmasın.. Sadece soracağım sorunun doğru olarak algılanması için zemin hazırlamaya çalıştım..

Merak ediyorum..

Siz kendinizi bizden birisi gibi görebiliyor musunuz ? Maaşlı kölelerin de olduğu bir arkadaşlık, dostluk ortamında, doğa için mücadelemize bizden biri olarak destek verecek misiniz?

Yoksa, "röportajım biter çeker giderim" mi diyorsunuz ?

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön