View Single Post
Eski 11-03-2014, 11:38   #12
mavivesiyah
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Artvin
Mesajlar: 17
Siteden derlediklerime devam.

Sayın Envor

Bence ilk amatörce yapılacak yetiştiricilik durgun su kültürü,nedeni hem ekonomik(hava pom.7-10 ytl,cam kavonuz 1-2 ytl,siyah poşet bedava)hem bakımı kolay.
Yeteri kadar yerim var diyorsanız akan su kültürü(akvaryum su pom.35-50 ytl,pvc boru takımı 30-50 ytl arasında,büyükçe bir su tankı 20-40 ytl)yapabilirsiniz.
Katı ortam kültürü deneyecekseniz kokopit ve perlit'i tavsiye ederim,fakat bu ortamı deneyecek arkadaşların dikkat etmesi gereken en önemli şey ortamın iyice drenaje olması.
Tabiiki amatörce besin eriyiği hazırlamak başlı başına bir dert,gerekli gübreyi bulmak zor(açık olarak satılıyormu bilmiyorum,poşetler 25-50 kg'lık)hadi buldunuz gramla,mililitreyle uğraşmak zor


Sayın Tezel

sistemi kuracak olsam pomza+torf u,veya pomza +cocopiat ı(Hindistan cevizi kabuğu) Tercih ederim. Hatta sadece pomza derimde, fakat çok sıkı kontrol ister en küçük hata, ihmal,veya aksilikte hüsran olabilir.Bu işin teorisi şu bence;suyun direnajı cok kolay olacak ve agregatınızın su tutma özelliği iyi olacak.
Sebebi açık alanda (balkonda bahçede yani sera ortamı dışında )bitkilerin su kaybı daha fazla olduğu için, sizin ;örneğin iki saatte bir sulamanız bitkinizi büyütecek ama her hangi bir aksilikten dolayı birgün su veremesseniz agregatınızın su tutumu iyi olduğundan bitkiniz ölmeyecek ancak büyümesi yavaşlayacak.Onun için diyorumki ; yeni başlayacak arkadaşlar. kum+torf u cercih etsinler zaten bir süre sonra olaylar kendilerini bilgilendirecek.

mavivesiyah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön