View Single Post
Eski 09-03-2014, 21:10   #25
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanımeli Mesajı Göster
Merhaba ben bu sene bahçede fide oluşturmaya çalışacağım,100x140 cm ada var yüksekliği 30 cm,içine bahçe toprağı,perlit,Hindistan cevizi torfu ve tavuk,inek gübresi karışımı koyup puf puf bir yastık yapacağım ve verdiğiniz bilgiler eşliğinde tohumlarımı dikeceğim,üzerlerini sera naylonuyla küçük bir çatı gibi kapatmayı düşünüyorum,bu yeterli olurmu yoksa dümdüz mü kapatmalıyım acaba
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osmanavci Mesajı Göster
bende aynı sorunun cevabını bekliyorum
Merhabalar,

Bahçe toprağı ve cocopeat karışımı yeterli olacaktır. Tavuk gübresini torf ile karıştırıp tohumların üstünü örtmede kullanabilirsiniz. İnek gübresini kullanırsanız ot içinden fideleri ayırmanız zor olacaktır.

Çatı yapmak yerine pprc plastik borular ile tünel sera gibi üstlerini örtebilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız 2 türlü kazançlı olursunuz.

1. Tünel sera gibi olacağı için öğlen sonrası seranın içi ısınır, gecede bu sıcaklık yavaş yavaş düşer. Tohumlar daha çabuk toprak yüzüne çıkar.

2. Sera örtüsünden oluşan damla sayısı en az seviyeye iner ve mantar hastalığını görülmez.

Tohumlar çıkana kadar serayı hiç açmanıza gerek yoktur, fideler toprak yüzünde gözükmeye başladığı zaman günde 4-5 saat havalandırma yapıp tekrar örtmeniz gereklidir.

Bereketli ürünler..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön