Konu: Nergis
View Single Post
Eski 04-03-2014, 12:00   #2005
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coskun8553 Mesajı Göster
son baharda dikmiştim soğanları ama neden böyle olmuş olabilir ki Sayın Pria'nın paylaştığı resimlerde benim gibi sanırım o da 86 gün geçmesine karşın çiçek açmadılar diyordu.Sanırım bendekiler Karaburun Nergisi acababu türler geç açıyor olabilir mi ?
İlgili mesajları bir kez daha okuma zahmetine katlanırsanız, ben 'ektiğim tarihten 86 gün geçmesine rağmen çiçek açmadılar'' demedim..
Yurtdışından bu yıl ilk defa edindiğim 2 tür nergisin 86 gün önce ekmeme rağmen henüz toprak üstünde filizleri bile gözükmedi, diye yazmıştım..

Bir çeşit, aradan 95 gün geçtikten sonra şu an 1 santim kadar yaprak uzatmış durumda..Yaprakları 7-8 santim uzadıklarında, çiçek sapının gelip gelmediği belli olur..
Sizin sorunuzla ilgisi yok bunların..

Ben size bu konuda daha önce lale sayfasında yanıt vermiş ve yaprakları bu kadar boylandıkları halde çiçek sapı vermemişse artık bu yıl açmayacak demektir, demiştim..
Bunun soğuklamayla, beslenmeyle de pek ilgisi yok..Örneğin, Karaburun nergislerini istediğiniz kadar soğuklayın, istediği kadar iyi besleyin, nihayetinde her soğan açmayabiliyor..Ege Üniversitesi araştırmalarında da, Karaburun nergislerinin genel çiçeklenme yüzdesinin % 33 civarında olduğu saptanmış..
Kısacası, her üç soğanınızdan biri çiçek verdiyse, öpüp başınızın üstüne koyun ve fazla bekklentiye girmeyin..
Sayın musk'un 3 Karaburun'undan birinin açması çok normal..ve şanslı..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön