View Single Post
Eski 27-02-2014, 18:13   #19
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi t.tuncel Mesajı Göster
arkadaşlar yukarıda da değinilmiş dişli kum nasıl oluyor birisi anlayabileceğimiz şekilde aydınlatabilir mi?
Açılın, kum mevzusu var dediler, koştum geldim açılın ben doktorum Aman ne doktoru, sadece kum mütehasısıyım

Dişli kum iri taneli kum demek. Gerçi sevgili Yağmur zaten açıklamış sanırım, dişli kum Yağmur'un da dediği gibi ince taneli, deniz kumu gibi, yani tuz gibi olmamalı.

İri taneli olması kumun, her daim daha makbul çünkü böylece hem drenaj daha iyi oluyor hem de bitkinin kökleri sıkışmıyor. Öbür türlü kum çok ince taneli olursa toprağa karıştırmanın pek bir manası olmuyor, saksıyı sulayınca o da toprakla birlikte çöküyor, kökler daha çok sıkışıyor.

Sayın habiş, mesajlarınızda bir şey dikkatimi çekti. Yaptıgınız karışımı saksıya koyduktan sonra en üste bir torf tabakası eklediğinizi yazmışsınız, yani karıştırmadan. Yanlış mı anladım bilemiyorum ama eğer böyleyse alttaki toprağın nemli olup olmadığını nasıl anlayacağız?

Saksılarda sadece torf kullanmayın demelerinin sebeplerinden biri nemi - sulamayı kontrol etmek güçleşiyor torf olduğunda. Üst kısım kurumuş gibi görünüyor ama dip kısım nemli kalabiliyor.

Bu yazdığınız dikkatimi çekti, ben de çok uzman değilim neticede ama isterseniz sizin bu uygulamanızı bilen arkadaşlara bir danışın, forumda hakikaten çok tecrübeli dostlar var, bir fikir alın isterseniz. Siz bilirsiniz gene de elbette.

Ayrıca, sizin toprak taşıma gayretinizi de takdir ediyorum, ben de az toprak ve kum taşımadım, hem de 3. kat da ne ki, kaçıncı kata Konuyla ilgili makalelerimden istifade etmek isterseniz sizi Bitki Delileri başlığına bekleriz Sizde de bir cevher gördüm şahsen

Not: Sayın habiş, bir sonraki mesajımda verdiğim linklerden birinde sizin uygulamanıza benzer bir şey var sanırım, Toprak-saksı harçları başlığında 258 no.lu mesaj. Özellikle belirtmek istedim, kimseyi yanlış yönlendirmiş olmak istemem. Demek ki bu uygulama da yapılıyormuş.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön