Ben görmeyeli peçete meraklıları artmış
)
Kolay tarafı özel malzeme aramadan, sıkıydı-gevşekdi diye dert etmeden çabuk tarafından bir yetiştirme ortamı sağlamak. İzleme kolaylığı da ayrıca keyifli.
Zor tarafı çok uzun ömürlü değil, ama dert de değil, sık sık değiştirebilirsiniz, havalanmış olur. Bir de ne olsa fazla derin değil (ya da ben öyle istiyorum) kökün tutunma zorlukları var. O da geçici ortam olduğu için bir süre idare edilebilir.
Önceden ıslatma çimlenmeyi hızlandırıyor. Çürütmeyecek kadar bir süre ( 1 saat - 1 gün?) ıslatınca gerçekten birkaç gün içinde çimlenme başlıyor. Bazı tohumlar "ıslak" sevmiyor, sadece "nemli" olması gerekiyor. Bu konuda bitkilerin / tohumların davranışını bilmek ve ortamı ona göre ayarlamak gerek. Domates öyle mesela. Sulu değil, nemli olacak. Ben ıslattıktan sonra tabağı şöyle bir hafifçe terse getirip fazla suyu akıtıyorum, kalan nem yeterli oluyor.