View Single Post
Eski 05-07-2007, 10:35   #285
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Yok öyle hemen "pişman" olmak.

Nerede kaldı o zaman "Ağaç Dostu" olmalar???



Kendi -amatörce- yaptıklarımdan bahsedersem şunları söyleyebilirim:

- Bitkiyi alırken güvenilir bir yerden almaya özen gösteriyorum ki mümkün olduğunca bakımlı, sağlıklı koşullarda yetiştirilmiş hastalıksız bir bitki almış olayım.

- Bitkiyi alırken, aldığım yerden o bitkinin tüm bakım koşullarını öğrenmeye çalışıyorum; hatta satıcıyı yoruyorum, zorluyorum; ki gerekli koşulları bileyim ve de temin edeyim ki bitkim sağlıklı yaşamaya devam etsin.

- Yetinmiyorum; internetteki yerli yabancı kaynaklardan bu bitkinin isteklerini inceliyorum, size de tavsiye ederim, ana kaynağım agaclar.net

- Sulamalarım esnasında sık sık bitkinin yapraklarının hem altını hem üstünü kontrol ediyorum herhangi bir zararlı var mı, yaprakların şeklinde ve renginde vs normalin dışında bir durum var mı diye.

- Aksi bir durum ile karşılaşırsam, ek yük ve mükerrer kayıt olmaması açısından tüm forumu uzun uzun araştırıp, benimle aynı derdi olan bir üye buradan derman bulmuş mu diye bakıyorum ki varsa "burada hazırı var" deyip uyguluyorum.

Böyle bir bilgi bulamamışsam da...

- Mümkün olduğunca detay bilgi içeren -bakım biçimim, bitkinin kısa geçmişi, bulunduğu ortam vb- bir soru metnine ilaveten tüm detayları -yaprakların hem üstü hem de altı, ayrıca da bir genel görünüm- içeren uygun fotoğraflar ekleyerek bu forumdaki değerli uzman gönüllülerden yardım istirham ediyorum.

Kısaca böyle işte sayın GLCN.

Bir sonraki bitkiniz ile mutluluklar ve başarılar dilerim

Deneyin, "pişman" olmayacaksınız...


Düzenleyen lerdemir : 05-07-2007 saat 16:55 Neden: "Sağlı+Hijyen"i beraber kullanmışım; düzelttim.
lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön