View Single Post
Eski 25-02-2014, 00:21   #45
bilgensu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-08-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Merhaba,
Ben tarifini ünlü bir kebabçıda öğrendiğim şekliyle sürekli yapıyorum.Doğru bir işlem mi bilemiyorum ama bir kaç denememdn sonra gerçektende dolabımdan eksık olmayan bir içeceğe dönüştü.
kuru çekirdekli siyah üzümü (mümkünse iri ve yeni mahsül olanı seçiyorum) mini blendırda çok az bir miktar su koyarak akışkan bir hamur elde ediyorum.
bunu cam şişeye koyup uzerıne su dldurup karanlık bır ortamda 1 gün bekletyorum.Ardından buzdolobına alarak oradada 1 gün bekletiyorum.İnanılmaz güzel bir içeçek oluyor.
Yaptığım uygulamada yalnış **** eksik bir şey var mı? Ayrıca ılk sulandıracağım suyun sıcak olması sonucu çabuklaştırırmı yoksa ıstemedıgım sırkeleşmeye mı sebeb olur bilemedim.
Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

bilgensu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön