View Single Post
Eski 23-02-2014, 22:13   #79
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi In God We Trust Mesajı Göster
Mantığınız çok ilginç sırf muhalefet olmak için muhalefet olmak istediğinizi belirtmeniz daha kısa ve açıklayıcı olur.Haydarpaşa liman yeri yanlış hatırlamıyorsam stad olacak belki size de lazım olur ayrıca 3. köprü güzergahını kullanacak araçların çoğunluk transit olduğu ve kamyon söförlerinin geçtikleri her şehirden ev almakdıklarını doğal olarak şehre yayılmayacaklarını bilmeniz gerekir ayrıca tır ve kamyonların silindir sayılarını bilmemeniz çok şaşırtıcı sanırım sizin oralarda 2 silindirli az yakan tırlar var?V8 ve V12 motor sadece spor araçlarda yok ayrıca köprsü inşaatında kaç milyon ayaç kesilmiş-kesilecek de milyonlarca oluyor bu rakam?
Mantığım ilginç olabilir, herkes aynı şekilde düşünmez.

"sırf muhalefet olmak için muhalefet olmak istediğinizi belirtmeniz daha kısa ve açıklayıcı olur" Neyi niçin söyleyeceğim bana kalsın isterseniz.

Deveye sormuşlar boynun eğri, demiş ki nerem doğru. İstanbul, hangi şehircilik anlayışının, nasıl bir stratejinin kurbanı olmuş bir şehir?

Bu stratejinin orta yerinde üçüncü köprü konuşmak abesle iştigal. Kuzey ormanları, canlı hayat vs. saçmalıktan başka bir şey değil.

Bu şehir, her santiminden tekrar tekrar rant yaratılıp, her seferinde katlanarak nakde dönüştürülen bir şehir. Daha kanal açılacak, her iki yakasında birer şehir daha olacak, onun üzerinde de 3-5 köprü olacak. Ülkenin tamamı burada yaşasa, rantın tutarı da artsa daha iyi. Marmara çoktan bir foseptik, Karadeniz de foseptik olsa, akıntılar bozulsa, yaşayan tek bir canlı kalmasa ne olur.

Aynı HES adı altında tüm akarsuların boruya alınarak şirket malı haline getirilmesi gibi. Hadi insanın bir hakkı yok, nasılsa herkes İstanbula gelecek, kurdun kuşun, otun ağacın da hakkı yok. Varsa yoksa para.

Haydarpaşa limanının stad olacağını sanmam. O galiba olimpiyat reklam filiminde bir göz boyama unsuruydu. Stad o kadar para etmez. Bir sürü başka şehirde merkezi yerlerdeki stadları kapayıp yerine AVM yapılmaktayken Haydarpaşa gibi yerde stad, cık cık.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön