View Single Post
Eski 23-02-2014, 21:26   #76
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi In God We Trust Mesajı Göster
Daha önce yalıda da oturuyorduk ihtiyacım olur ve zamanım da değerli olursa helikoptere de binerim.Kaldı ki köprü benim için yapılmıyor ben sadece bir vatandaşım benim gibi milyonlarcası var.Basit bir mantık hesabıyla karbon salınımının ne kadar azalacağından bahsettim eğer 3. köprü güzergahında otursaydınız benim gibi çok mutlu olurdunuz eminim çünkü doğaya en az zarar verilerek bu iş yapılıyor.Mesela ben de haydarpaşa limanının kapatılması taraftarıyım kaldı ki her ay minimum 250 konternır malımız iniyor bir o kadar da yüklüyoruz ordan ancak yararı çevreye verdiği zararın çok altında 3.köprüye de baktığım zaman yararlarının toplamını zararlarının üstünde görüyorum.Mesele muhalefet olmaksa o taraf ayrı tabii.
Karbon salınım hesabı böyle mi yapılıyor bilemedim. Riva ile Eyüp arasında seyahat eden milyonlarca vatandaşımızın her araçta en fazla iki kişi olacak şekilde V8 veya V12 motorlarla saatte 180 km hız yaparak gidilecek yere beş dakikada vasıl olmaları sayesinde kesilen milyonlarca ağacın 100 senede kazandıracakları 1-2 günde geri geliyordur belki. Ne kadar sevinsek azdır.

Bu üçüncü köprü tartışması da mantıksız zaten. Altıncıyı, yedinciyi konuşuyor olmalıydık. Hatta, daha da ileri görüşlü olanlarımız boğazın üstünü taksim meydanı gibi tamamen betonlayıp sınırsız bir geçiş ortamı yaratmayı dahi önermeliydi.

Hali hazırda ülke nüfusunun 1/4'ünün tek bir şehirde yaşadığı ülkede, strateji nüfusun yarısını bu şehre yığmak olduğunda gayet faydacı bir yaklaşım oluyor. Merak etmeyin, Haydarpaşa limanı yeri de Gar işi hallolduktan sonra lazım olur nasılsa.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön