View Single Post
Eski 22-02-2014, 20:51   #25
ateşkaptan
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Ve eriyik ;

Formüle göre eriyik hazırlanması.

1.5 litrelik petlere 1 er litre eriyik hazırlama.

Ağaçlar net ten öğrendiğim hazırlama tekniklerine göre , İnternetten bulduğum ve akademik çalışma için ortaya konulan çilek formülüne göre hazırladığım eriyik için gübre hesabı aşağıdadır.

Gübreyi önce Kimyasal malzeme satan yerlerden; 1 er kğ lık paketlerde temin ettim, Bu firma Ankara-Ostim de olması nedeniyle temin etmek çok kolay oldu benim için. (Tüm araştırmalarıma rağmen Ankara içinde tarım gübresi satan yer bulamadım. Oysa: Ankara ilçelerinin hepsinde tarım gübresi satan yerler mevcut.)
Ancak kullanıp tekrar gereksinim duyunca çok pahalıya mal olduğunu gördüğümden, Daha ucuza mal olması için, Makro besinleri içeren gübreleri Tartes 'den 25 kğ lık paketler halinde kargo ile temin ettim.

Kargo pahalıya geldi ama yinede 1 er kğ almaktan ucuza geldi. Tabii bu işe devam edeceksem. Zira bazı gübreleri 5 yıl süreyle kullansam bitiremem.

Ancak; Kalsiyum Nitrat hariç. Bu gübre çok kullanılıyor. Ayrıca MonoPotasyumFosfat gübresini kğ olarak almak çok pahalıya mal olacağından, mutlaka 25 kğ olarak alınması, (kğ fiyatı kimyacılarda 2014 yılı için 30 tl. 25 kğ lık Torbası gübrecilerde 123. tl dir).

Tüm gübrelerin kuru ve korunaklı bir yerde saklanması gerekir. Microelement gübreler ise; 1 er kğ lık paketleri , uzun süre ihtiyacımızı karşılayacaktır.

Eklenen Resimler
 
ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön