View Single Post
Eski 21-02-2014, 20:17   #3
altintasna
Ağaç Dostu
 
altintasna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 746
Alıntı olduğunu belirterek buraya ekliyorum:

Kediler limon, portakal gibi narenciye içerikli kokulara duyarlıdırlar. Sirke, limon kolonyası da kedilerce sevilmeyen kokulardandır. Kedileri bahçenizden uzak tutmanın bir yolu da bahçenin dört bir yanına naftalin topları yerleştirmektir. Naftalin kokusu kedilerin sevmediği kokulardandır. Kediler üzerinde işe yarasa da diğer canlılara zarar verebileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Karabiber kokusu kedilerce sevilmeyen bir diğer kokudur. Karabiber tanelerinin bahçeye serpilmesi ve karabiber spreyinin kullanılması etkili sonuç verebilir.

***

Sabun ve deodorantlarda etkin olarak kullanılan, böcek, sinek kovucu etkidi de bulunan Citronella Yağı kedileri bahçe, balkon ya da giriş katlarından uzak tutmaya yarayan çözümlerden biridir. Citnonella yağının %25’ini su ile karıştırarak spreyinizi hazırlayabilir ve kedilerin kullandığı alanlara sıkarak kedilerin tekrar bu bölgeleri kullanmaması ya da o bölgeden uzaklaşması sağlanabilir.

***

Bahçenizin kedilerce sık ziyaretinden şikayetçiyseniz bahçenize ekeceğiniz bir takım bitkilerle bu ziyaretleri sonlandırabilirsiniz. Karabiber, sarımsak, lavanta en iyi sonuç veren bitkilerdir. Bunları bahçenizin özellikle duvar diplerine ve/veya köşelerine ekmek etkin sonuç verir.

BURAYA DİKKAT (Şaşırdım buraya)

Kediler amonyak kokusu, çamaşır suyu gibi dezenfektanların kokularını cazip bulurlar. Bu nedenle bu tür malzemelerin kullanılmaması kedileri uzak tutmak için önemlidir.

altintasna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön